fbpx

Mijn ontmoeting met Stijn Fransen.

By 4 oktober 2019 Algemeen No Comments

Met iets wat trillende handen bel ik Stijn. Dè Stijn Fransen.´ Anne doe niet zo raar, je kent Stijn al ruim 10 jaar´, zei ik tegen mezelf en toch vond ik het spannend omdat Stijn nu ineens een hele bekende Nederlander is. Grappig dat het dan ineens spannend wordt, terwijl ze gewoon nog de Stijn is die ik ken, alleen speelt ze nu in bioscoop hits, in de bekendste soap van Nederland en is ze meerdere keren per week te zien in een tv programma.

Ik leerde Stijn kennen op mijn opleiding. Ik moest deze week zo lachen om de leerlingen die met ongeloof riepen: ´Heb jij bij Stijn op school gezeten?????´ Alsof ´normale´ mensen niet bij bekende Nederlanders op school kunnen zitten. Maar Stijn en ik hebben beide de musical academie gedaan in Nijmegen en zo leerde ik haar dus in september 2008 kennen.
Om even een beeld te geven over onze opleiding; het is kleine school en ik geloof dat wij op dat moment zo’n 26 leerlingen hadden, verdeeld over 4 jaar. Elke ochtend starten we gezamenlijk de dag met een conditietraining die werd gegeven door een 3e of 4 de jaars.
Wat typerend was aan onze kleine school is, dat wij in de pauzes altijd met z´n alleen op kantoor zaten. Nou ja, kantoor, meer een veredeld schoonmaakhok, en het was een soort van onuitgesproken regel dat we daar zaten in de pauzes. Waar onze secretaresse Ingrid probeerde zakelijke gesprekken te voeren aan de telefoon en de roosters uit te werken, terwijl onze directeur Michael van Buuren bulderde van het lachen om Dennis Willekens (bekend van oa Sister act, Billy Elliot, Soldaat van Oranje, The marathon, en van het tv programma mijn vieze, vette, vervelende echtgenoot) die hilarische sketches uitvoerde. Daar waar tussen de stoelen en kasten nog dansjes doorgenomen werden en alles gewoon kon en mogelijk was. Hoewel Ingrid wel eens mopperde dat ze zo echt niet kon werken zei ze ook: Als wij een ander kantoor krijgen, gaan we dit hok nog missen´.

In mijn 2 de jaar werd de academie overgenomen door Willem Nijholt. Een spannende tijd omdat we allemaal niet wisten wat voor veranderingen dit met zich mee zou brengen. Dit was het eerste jaar van Stijn. We hadden in september 2008 een grote opening van de ‘ nieuwe’ school en ook Willem Nijholt was hierbij aanwezig. In deze week repeteerde ik veel met Stijn, omdat wij samen in een aantal dansen en scenes waren ingedeeld. Ze was nog wat op de achtergrond en leek wat overweldigd door alles wat er gebeurde, maar toen al een lieve en vrolijke meid.

Ik weet nog heel goed dat we in dat schooljaar een presentatieweek hadden. Een week waarin elke klas aan elkaar presenteert waar ze aan hebben gewerkt. De presentatieweek was altijd een fijne week. We waren de hele week samen en het gaf een bepaalde saamhorigheid. De klas van Stijn presenteerde Jazz dans. Ik zat naar Willen Nijholt en hij zei tegen mij: zo, wat kan die meid dansen. En dat hebben wij natuurlijk ook allemaal kunnen zien bij het programma Dance, Dance, Dance waar Stijn in de finale kwam.

Met een beetje weemoed denk ik terug aan de tijd op de academie en hoe leuk ik het daar heb gehad. Voorstellingen komen weer voorbij in mijn gedachten, momenten die spannend waren, momenten die zwaar waren, momenten die ik nooit meer vergeet. Pff, wat vliegt de tijd. Gewoon al ruim 10 jaar geleden. ´Hoi met Stijn´. Hoor ik ineens en ik schrik op uit mijn gedachten. ´Hey Stijn, met Anne. Ik weet niet of je me nog kent…´ Haaaai Anne, dat is al even geleden, wat leuk dat je me belt….

 

Een foto van de opening van de Willen Nijholt Academie in september 2008. Ik, toen nog met heel kort haar, op de eerste rij, 2de van links en Stijn, toen nog met lang haar, op de 2de rij 2de van links. 

Volg Star Stage op Social Media:

Instagram

Facebook

Je kan je nog inschrijven voor de workshop van Stijn Fransen of 1 van de andere  workshops in de herfstvakantie.

inschrijven vakantie workshop

 

 

 

© 2015 Star Stage - Alle Rechten Voorbehouden