fbpx

Summerschool 2020

In de zomervakantie bieden wij verschillende dingen aan om zo toch ook in de vakantie lekker bezig te kunnen zijn met zingen, dansen en acteren.

 


1. Summerschool 1: (14, 20, 21 juli) workshop dagdeel (3 uur) € 35,- / Workshop dag of 2 dagdelen incl. lunch (6 uur) € 55,-

2. Summerschool 2: ( 17-21 aug) 5 dagen +/- 5 uur per dag + een voorstelling aan het einde van de week in het theater (incl elke dag eten, drinken, lunch, tickets voorstelling, kostuums, script) €220,-

3. Combi: summerschool 1 (6 uur) én summerschool 2 € 255,-

De summerschool 2 is vanaf 9 jaar tot  16 jaar. Helaas is er dus voor leerlingen onder de 9 jaar geen mogelijkheid om deel te nemen aan de summerschool 2 en een combi ticket. Voor de leerlingen onder de 9 jaar is er alleen een dagdeel workshop van 3 uur mogelijk. Dit ivm de leeftijd, inspanning en concentratie.


 

Ja, ik wil me aanmelden voor summerschool

Summerschool 1:

Hierin worden verschillende lessen aangeboden op gebied van zang dans en spel. In deze lessen gaan we al aan de slag met het materiaal voor de summerschool 2 (voor de groepen 9-16 jaar) en zal dus ook meteen een extra verdieping zijn in het materiaal en techniek van de summerschool 2. Let op: summerschool 1 en 2 kan je dus wel los doen van elkaar het zal alleen een extra verdieping zijn. De tijden zijn van 10:00-13:00 en van 13:30-16:30. Er worden op 14 en 20 juli 2 groepen gemaakt en ingedeeld op leeftijd: Groep A: 9-11 jaar  Groep B: 12-16 jaar


14 juli:(9-16 jaar)

Zang A: 10:00-13:00, Zang B: 13:30-16:30

                                                                                                     Spel A: 13:30-16:30, Spel B: 10:00-13:00

Dagdeel zang (2 workshops): 

Zangtechniek. Hier ga je werken aan hoe je makkelijker hoog kan zingen, meer controle krijgt over je stem en een stukje durf jezelf te laten horen. Een aantal fijne tips en tools om zo nog makkelijker en meer ontspannen te kunnen zingen.

Meerstemmig zingen: jullie gaan een lied instuderen die je 2 of misschien wel 3 stemmig gaat instuderen.Een hele goede training voor je gehoor en muzikaliteit en gaat net weer een stapje verder op gebied van musicaltechniek.

Dagdeel spel (2 workshops):

Personage verdieping impro: voor middel van improvisatie ga je je helemaal verdiepen in verschillende personages. Hoe loopt mijn personage, hoe praat mijn personage, welke kleding past bij mijn personage etc. Heel leuk om te ontdekken hoe je lijf, stem en mimiek kan bijdragen aan het spelen van je personage en zelf te ontdekken hoeveel meer je allemaal kan.

Tekst en subtekst: met vaste teksten gaan we werken aan een scene. Je personage zegt wel iets, maar misschien denkt misschien wel iets heel anders of zegt de lichaamstaal ook iets heel anders dat wat er daadwerkelijk staat. We gaan nog een laag dieper aanbrengen in het acteren en dan alleen maar de woorden die je zegt. Heel fijn voor iedereen die net wat meer verdieping wil binnen het acteren.


20 juli: (9-16 jaar)

Dans A: 10:00-13:00, Dans B: 13:30-16:30

Spel A: 13:30-16:30, Spel B: 10:00-13:00

Dagdeel dans (2 workshops)

Song and dance: we gaan werken aan een musicalnummer met de originele musical dans van dat nummer, zoals de professionele productie ook heeft gedaan in het theater. Het is een lekker up-tempo show nummer.

Dans techniek: we gaan hier dieper in op alle techniek van dans passen. Hierbij komt een stuk ritme, coördinatie, uitstraling en performance, spierspanning en afmaken van je bewegingen aan bod. We werken op verschillende niveau’s en dus voor iedereen voldoende uitdaging.

 

Dagdeel spel (2 workshops)

Groot en klein spel impro: Door middel van improvisatie gaan we werken aan het uitvergroten van je spel, emoties, handelingen, maar ook het kleiner maken van je spel. Op deze manier verbreed je je mogelijkheden binnen het acteren en kan je beide technieken inzetten in een scene. Dit alles met lekker veel humor.

Regie en spel: door middel van vaststaande teksten gaan we kijken naar hoe je een scene gaat regisseren en hoe je dus een mise en scene bedenkt voor je spelers. Ik daag jullie uit in creativiteit, inleving in de rollen en scene’s, experimenteren en out of the box denken.


21 juli: (6-8 jaar) inschrijven voor 1 van de 2. 

Zang en spel/ Dans en spel 10:00-13:00

                                                                                                                                                Dagdeel zang en spel (2 workshops)

Spelenderwijs zangtechniek: we laten iedereen kennis maken met verschillende klanken en kleuren in je stem. Welke mogelijkheden zijn er allemaal om jezelf te laten horen. Hierbij zal ook ritme, muzikaliteit en zelfvertrouwen aan bod komen. We zullen werken aan een musical nummer waarin lekker geëxperimenteer mag worden met je stem en waarbij al wat zangtechnieken worden aangeleerd.

Fantasie en spel: Hierin mogen de leerlingen zich lekker uitleven met het bedenken en spelen van scene’s. Hun creativiteit wordt aangesproken, ze werken samen met klasgenoten en leren hoe ze hun eigen verhalen om kunnen zetten naar theater.

Dagdeel dans en spel (2 workshops)

Dans impro: in deze les gaan we aan de slag met bewegen en dansen op muziek. Hierin leren ze hoe ze een eigen danspasjes om kunnen zetten naar een hele eigen choreografie. Ze kunnen lekker experimenteren en helemaal opgaan in de muziek.

Fantasie en spel: Hierin mogen de leerlingen zich lekker uitleven met het bedenken en spelen van scene’s. Hun creativiteit wordt aangesproken, ze werken samen met klasgenoten en leren hoe ze hun eigen verhalen om kunnen zetten naar theater.


Summerschool 2:

hierin krijgen de leerlingen van maandag t/m vrijdag ongeveer 5 uur per dag les (ene dag iets langer en de andere dag iets korter) en gaan in 2 groepen (ingedeeld op leeftijd) de hele week werken aan een voorstelling, die we op vrijdag in het theater gaan spelen. Wij verzorgen elke dag de lunch, zorgen dat er de hele dag eten en drinken is, leerlingen krijgen een script en kostuums, een toffe workshop van een gastdocent en tickets voor de voorstelling aan het einde van de week. Vorig jaar heb ik dit voor het eerst georganiseerd en het was echt een heel groot succes en super positieve reacties. Het definitieve rooster voor de summerschool 2 maak ik als ik alle inschrijvingen binnen heb. De tijden zullen ongeveer zijn van 10:30-15:30 en kunnen per dag iets verschillen. Houd er rekening mee dat de voorstelling op vrijdag in het begin van de avond gespeeld wordt.

 

(doorgang summerschool 1 en 2 vindt alleen plaats bij voldoende inschrijvingen)

Ja, ik wil me aanmelden voor summerschool

 

Ik hoop je te zien deze zomer!

Muzikale groetjes Anne

© 2015 Star Stage - Alle Rechten Voorbehouden