fbpx

Vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in!

By 5 september 2019 Algemeen No Comments

Vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in! 

Afgelopen jaar stonden we met 8 voorstellingen in theater de lux en wat een mooie reacties hebben we mogen ontvangen. Elk jaar weer een enorme organisatie om alles rond te krijgen. Van het script, het verdelen van de rollen, het maken van de kostuums, het zoeken naar de juiste attributen en om iedereen op zijn eigen manier te laten stralen. En wat een kick als alles aan het einde van het seizoen samen komt. Dat is waar ik het voor doe; om alle leerlingen te laten stralen en dat alle leerlingen gezien mogen worden in wat ze doen en waar ze zo hard voor hebben gewerkt.

In mijn lessen ben ik bezig met het aanleren van zang techniek, dans techniek, acteer techniek en hoe je jezelf kan laten zien en horen. Ik vind het belangrijk dat er een fijne en veilige sfeer is binnen de lessen zodat leerlingen ook de ruimte voelen om zichzelf te kunnen ontwikkelen.
In mijn lessen werk ik in relatief kleine groepen. Ik wil iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven en iedereen binnen de groepsles individueel te kunnen begeleiden in hun eigen proces. Zowel op technisch vlak als op persoonlijk vlak. Dit alles met heel veel energie, plezier en humor en het belangrijkste; met inzet van de leerling zelf. Ik geloof erin dat je met deze ingrediënten alles uit leerlingen kan halen wat erin zit ieder op z´n eigen tempo en niveau en dat alleen dan leerlingen trots kunnen zijn op wat ze hebben geleerd en hebben bereikt.

Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik leerlingen zie groeien. Ik zie ze zangtechnieken onder de knie krijgen waardoor ze meer verschillende nummers makkelijker kunnen zingen. Ik zie dat ze motorisch groeien en daardoor hun lichaam en mogelijkheden leren ontdekken. Ik zie dat ze groot durven te spelen, en emoties kunnen leggen in zang, dans en spel waardoor ze alles geloofwaardig kunnen overbrengen en het publiek mee kunnen nemen in hun verhaal. Creativiteit ontwikkelen en er in de lessen fantastische scene´s ontstaan die ze zelf bedenken. En het mooie van musical is dat leerlingen zich niet alleen op technische vlak ontwikkelen, ook op persoonlijk gebied leert een leerling enorm veel van de musicallessen. Ik zie dat ze zelfvertrouwen krijgen, zichzelf durven te presenteren voor een groep, ik zie dat ze voor zichzelf gaan staan en hun mening te durven geven. Ik zie dat ze zichzelf durven te uiten en voor zichzelf opkomen.

Ik ben moeder van 2 prachtige dochters en deze eigenschappen wil ik mijn kinderen ook meegeven. Ze mogen er zijn en ze mogen zichzelf zijn. Hoe mooi is het als ik mijn dochters beetje bij beetje los kan laten en dat zij met zelfvertrouwen nieuwe stappen in de wereld kunnen zetten. Met vallen en opstaan, met een lach en een traan, met af en toe pijn, maar met het vertrouwen dat zij de power hebben om hier mee om te kunnen gaan en hier een weg in weten te vinden. Deze dingen wil ik mijn leerlingen ook meegeven door middel van zingen, dansen, acteren en performen.

Volgende week is het zover. Dan staat er weer een heel nieuw musical seizoen voor de deur. Op maandag 9 september starten we met seizoen 2019-2020. 34 musicallessen met als afsluiter een fantastische productie in het theater.
De roosters zijn klaar, de dansschoenen zijn weer uit de kast, het lesprogramma ligt er en  80 leerlingen die staan te trappelen om weer te mogen beginnen.

Voor iedereen die ook staat te trappelen om beter te willen zingen, zich willen verplaatsen in het spelen van een personage, die niet stil kunnen zitten als ze muziek horen, meer lef willen krijgen en die gedreven zijn om dit allemaal te willen leren. Goed nieuws. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de groepen. Wacht niet langer en vraag bij mij een gratis proefles aan. Kom meedoen en samen met andere enthousiaste leerlingen het plezier in musical zelf te ervaren.

liefs Anne,

Eigenaresse Musicalschool Star Stage
Musicaldocente

© 2015 Star Stage - Alle Rechten Voorbehouden